Pit d'ànec sobre trinxat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Nando Jubany
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 2 pits d'ànec
  • 12 fulles de col
  • Porto, vi ranci,vi negre, vinagre balsàmic, sucre
  • 3 patates mitjanes
  • 1 tall de cansalada
  • 40 g de mantega
  • 1 l de brou
  • 100 g de dent de lleó
  • Ingredients espuma de patata
  • 300 g de patata
  • 110 g de nata
  • 100 g d'aigua
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les fulles de col amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
Per fer l'espuma de patata, bulliu en una cassó amb aigua i sal les patates pelades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi la nata, salpebreu-les i tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.

A continuació, salpebreu els pits d'ànec i feu-los coure en una paella ben calenta fins que quedin ben rossets. Després retireu-los de la paella i traieu l'excés de greix.

Per fer la salsa, poseu sucre a la mateixa paella on haureu daurat els pits d'ànec. Quan els sucre s'hagi desfet, incorporeu-hi el vi negre, el vi ranci i el Porto, i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, talleu els pits d'ànec a rodanxes gruixudes i emplateu-les. Disposeu al cantó el puré de col. Amb l'ajuda d'un sifó, emplateu l'espuma de patata sobre el puré de col i poseu a sobre els daus de cansalada que prèviament haureu fregit en una paella. I ja, per acabar, salsegeu els pits d'ànec i acompanyeu el plat amb unes fulles de rúcula amanides amb oli de tòfona.