Pit d'ànec sobre trinxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nando Jubany
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
INGREDIENTS
- 2 pits d'ànec
- 12 fulles de col
- Porto, vi ranci,vi negre, vinagre balsàmic, sucre
- 3 patates mitjanes
- 1 tall de cansalada
- 40 g de mantega
- 1 l de brou
- 100 g de dent de lleó
- Ingredients espuma de patata
- 300 g de patata
- 110 g de nata
- 100 g d'aigua
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu les fulles de col amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
Per fer l'espuma de patata, bulliu en una cassó amb aigua i sal les patates pelades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi la nata, salpebreu-les i tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, salpebreu els pits d'ànec i feu-los coure en una paella ben calenta fins que quedin ben rossets. Després retireu-los de la paella i traieu l'excés de greix.
Per fer la salsa, poseu sucre a la mateixa paella on haureu daurat els pits d'ànec. Quan els sucre s'hagi desfet, incorporeu-hi el vi negre, el vi ranci i el Porto, i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, talleu els pits d'ànec a rodanxes gruixudes i emplateu-les. Disposeu al cantó el puré de col. Amb l'ajuda d'un sifó, emplateu l'espuma de patata sobre el puré de col i poseu a sobre els daus de cansalada que prèviament haureu fregit en una paella. I ja, per acabar, salsegeu els pits d'ànec i acompanyeu el plat amb unes fulles de rúcula amanides amb oli de tòfona.
Per fer l'espuma de patata, bulliu en una cassó amb aigua i sal les patates pelades. Quan estiguin cuites, afegiu-hi la nata, salpebreu-les i tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
A continuació, salpebreu els pits d'ànec i feu-los coure en una paella ben calenta fins que quedin ben rossets. Després retireu-los de la paella i traieu l'excés de greix.
Per fer la salsa, poseu sucre a la mateixa paella on haureu daurat els pits d'ànec. Quan els sucre s'hagi desfet, incorporeu-hi el vi negre, el vi ranci i el Porto, i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, talleu els pits d'ànec a rodanxes gruixudes i emplateu-les. Disposeu al cantó el puré de col. Amb l'ajuda d'un sifó, emplateu l'espuma de patata sobre el puré de col i poseu a sobre els daus de cansalada que prèviament haureu fregit en una paella. I ja, per acabar, salsegeu els pits d'ànec i acompanyeu el plat amb unes fulles de rúcula amanides amb oli de tòfona.