Piroshki (Crestes) - Rússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Irina Touchkova, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de farina
- 20 g de sucre
- 20 g de sal
- 10 g de llevat
- 2 ous
- 1 got i mig d'aigua
- 100 g d'oli
- Per al farciment:
- col
- xampinyons
PREPARACIÓ
Prepareu la massa amb la farina, el llevat, els ous, la sal i el sucre. Mentre la pasteu, aneu-hi afegint l'aigua tèbia. Deixeu reposar la massa durant mitja hora dins d'una bossa de plàstic perquè "suï" i comenceu a preparar el farciment.
Renteu i talleu els xampinyons i la col. Escaldeu tots dos ingredients en una olla amb força aigua i sal. Després, deixeu-los en una escorredora perquè perdin tota l'aigua sobrera.
Estireu la massa i talleu-la amb l'ajut d'un got o una copa.
Farciu cada porció amb la barreja de col i xampinyons, doblegeu-la per la meitat i tanqueu-la amb els dits o la punta d'una forquilla, com es fa aquí amb les crestes.
Fregiu els piroshki i serviu-los (si us ho estimeu més, els podeu coure al forn a 250º, pintant-los amb ou batut perquè us quedin daurats).
Renteu i talleu els xampinyons i la col. Escaldeu tots dos ingredients en una olla amb força aigua i sal. Després, deixeu-los en una escorredora perquè perdin tota l'aigua sobrera.
Estireu la massa i talleu-la amb l'ajut d'un got o una copa.
Farciu cada porció amb la barreja de col i xampinyons, doblegeu-la per la meitat i tanqueu-la amb els dits o la punta d'una forquilla, com es fa aquí amb les crestes.
Fregiu els piroshki i serviu-los (si us ho estimeu més, els podeu coure al forn a 250º, pintant-los amb ou batut perquè us quedin daurats).