Piroshki (Crestes) - Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Irina Touchkova, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de farina
  • 20 g de sucre
  • 20 g de sal
  • 10 g de llevat
  • 2 ous
  • 1 got i mig d'aigua
  • 100 g d'oli
  • Per al farciment:
  • col
  • xampinyons

PREPARACIÓ

Prepareu la massa amb la farina, el llevat, els ous, la sal i el sucre. Mentre la pasteu, aneu-hi afegint l'aigua tèbia. Deixeu reposar la massa durant mitja hora dins d'una bossa de plàstic perquè "suï" i comenceu a preparar el farciment.
Renteu i talleu els xampinyons i la col. Escaldeu tots dos ingredients en una olla amb força aigua i sal. Després, deixeu-los en una escorredora perquè perdin tota l'aigua sobrera.
Estireu la massa i talleu-la amb l'ajut d'un got o una copa.
Farciu cada porció amb la barreja de col i xampinyons, doblegeu-la per la meitat i tanqueu-la amb els dits o la punta d'una forquilla, com es fa aquí amb les crestes.
Fregiu els piroshki i serviu-los (si us ho estimeu més, els podeu coure al forn a 250º, pintant-los amb ou batut perquè us quedin daurats).