Piquillos farcits de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 llauna de pebrots del piquillo
8 piparres
1 pebrot
1 ceba de Figueres
2 patates grosses Mona Lisa
1 menat d'orenga
1 menat d'alfàbrega
sal
pebre
sèsam torrat
oli d'oliva verge extra
coriandre
PREPARACIÓ
- En una safata de forn escalivem la ceba i el pebrot al forn a 180º durant 40 minuts. En una altra safata hi posem les patates també a 180º 40 minuts. Ho tapem tot amb paper de forn i, per sobre, paper d'alumini abans de coure-ho, fent una papillota.
- Mentrestant, confitem els pebrots del piquillo. Freguem un all per la paella, hi tirem oli, hi posem els piquillos estirats sense que es toquin, ho salpebrem i hi tirem un all laminat per sobre. Deixem que es confitin per les dues bandes durant uns 10 minuts per banda.
- Un cop confitats, els retirem i els eixuguem bé. A la mateixa paella, retirant una mica d'oli, hi saltem la patata que hem tret del forn pelada amb una mica d'orenga fresca.
- Pelem la ceba i el pebrot escalivat, els tallem a daus petits i ho afegim a la patata que estem saltant. Pelem i tallem també la piparra i també l'hi afegim. Reservem el suc de la safata de la ceba i el pebrot escalivat.
- Aixafem la patata, la ceba i el pebrot fent-ne una massa i ho posen en una mànega pastissera. Omplim els piquillos amb aquesta massa i els tornem a enfornar, amb sèsam torrat per sobre, 6 minuts a 180º.
- Reduïm el suc de les verdures escalivades en un pot i ens quedarà com una salsa densa.
- Servim el piquillo amb el sèsam torrat, la salseta per sobre i coriandre picat.