Pionono o Rellenito (Pastís de plàtan i 'frijoles') - Costa Rica

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Erika Hempel, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • plàtans madurs
  • vainilla líquida
  • pasta de frijoles
  • formatge ratllat
  • sucre
  • aigua brou (opcional)

PREPARACIÓ

Talleu els plàtans a trossos, sense pelar-los, i poseu-los a coure en un cassó amb l'aigua, el sucre i la vainilla líquida.
Quan vegeu que la pell dels plàtans s'esquerda sabreu que ja són cuits. Retireu-los del cassó i aixafeu-los fins que es converteixin en una massa pastosa.
Mentre els plàtans es couen, aprofiteu-ho per escalfar la pasta de frijoles en una paella; hi podeu afegir una mica de brou perquè tingui més gust.
En un recipient que pugui anar al forn, poseu-hi una primera capa de la massa de plàtan aixafat; al damunt, una capa de la pasta de frijoles i, finalment, una altra capa de massa de plàtan. Escampeu-hi el formatge ratllat per sobre i gratineu-ho.