Pionono (Braç de gitano salat) - Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Juan Quiroga, Granollers

INGREDIENTS

  • 60 g de sucre
  • 60 g de farina
  • 6 ous
  • mantega
  • sucre
  • sal

PREPARACIÓ

Les quantitats de farina, sucre i ous dependran de la mida del pionono que vulgueu preparar. Com a referència podeu prendre la correlació de farina i sucre (sempre en la mateixa quantitat) i, pel que fa al nombre d'ous, coincidirà amb la primera xifra dels grams. Per exemple, per a 30 g de farina i de sucre hi correspondran 3 ous; per 40 grams, 4, etc.
Separeu els rovells de les clares i bateu-les amb un pessic de sal fins que us quedin a punt de neu. Bateu els rovells i incorporeu-los a les clares a punt de neu. Afegiu-hi la farina, una mica de sucre i una cullerada de mantega fosa. Remeneu-ho amb cura i, quan tingueu una massa homogènia, esteneu-la en una safata per anar al forn i deixeu que es cogui durant uns 10 minuts.
Una vegada cuita, traieu la safata del forn, tapeu-la amb un drap humit i tombeu-la de cap per avall. Això farà que pugueu treure la massa sense que se us trenqui.
Ara ja només us caldrà cobrir-la amb els ingredients (dolços o salats) que més us agradin i enrotllar-la.
En aquesta ocasió, en Juan va preparar un pionono salat, untant la massa amb maionesa i farcint-la amb pernil dolç, enciam, pebrot vermell, blat de moro i olives (tot tallat ben petit).