Pinya amb rovells de iogurt

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 1 pinya
  • -1 iogurt grec
  • carquinyolis
  • herbes: fonoll, farigola llimonera, pell de llima fresca, menta
  • Per a la gelatina de moscatell:
  • 150 g d'aigua
  • 70 g de sucre
  • 100 g de moscatell
  • 4 fulls de gelatina
  • Per barrejar l'algin:
  • 1 l d'aigua
  • - 4,5 g d'algin
  • oli

PREPARACIÓ

Per fer la gelatina de moscatell, poseu en un cassó l'aigua, el moscatell i el sucre i remeneu-ho bé.
Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi els fulls de gelatina, remullats i escorreguts, i remeneu-ho bé. Després, passeu-ho a una safata folrada amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera durant 30 minuts.

A continuació, en un bol, barregeu l'algin i l'aigua amb el túrmix. Seguidament, amb una cullera feu unes boles de iogurt i poseu-les dins la barreja d'aigua i algin durant 1 minut. Quan es formi una pel·lícula per fora, passeu-les a un altre bol amb aigua freda i reserveu-les.

Finalment, talleu un tros de pinya a daus i un altre tros a làmines molt primes.

I ja per acabar, emplateu els daus i les làmines de pinya, poseu-hi les boles de iogurt a sobre i guarniu el plat amb els carquinyolis picats, la gelatina tallada a daus petits, les herbes i la pell de llima.