Pintada rostida amb vi negre del Priorat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Bernils
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Celler, Matadepera

INGREDIENTS

  • 1 pintada
  • 150 g de cansalada viada fumada
  • 2 cebes grosses
  • 1 cullerada de farina
  • 1'5 l de brou
  • 200 g de camagrocs
  • oli, sal i pebre
  • 1 got de vi del Priorat

PREPARACIÓ

Per fer el sofregit poseu una mica d'oli en una paella "cocó" i afegiu-hi el bacó.
Sofregiu-lo fins que agafi una mica de color. Mentrestant, salpebreu la pintada i poseu una paella al foc amb una mica d'oli. Quan l'oli estigui roent, incorporeu-hi la pintada. Un cop el bacó hagi agafat color, afegiu-hi la ceba picada i deixeu-ho daurar. Quan el sofregit estigui gairebé reduït, incorporeu-hi una cullerada de farina, removeu-ho i torreu bé la farina. Després afegiu-hi la pintada i un parell de cullerades de brou (que haureu fet amb ossos de la mateixa pintada i verdura). Tapeu la "cocó" i poseu-la al forn a 180 graus durant una hora. Aleshores salteu els camagrocs amb poc oli i a foc lent. Salpebreu-los. Quan estiguin cuits incorporeu-los al rostit de la pintada. Remeneu-ho, tapeu-ho i poseu-ho al forn 3 minuts més. Finalment, poseu la pintada en un plat i afegiu-hi els camagrocs.