Pintada farcida de fruita seca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Glòria Blanco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Provença, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pintada
- 1 got de vi dolç
- 100 g de llom de porc
- 50 g d'orellanes de préssec
- 50 g de prunes confitades
- 1 poma
- 50 g de pinyons
- tòfona negra
- canyella en pols
- sal
- pebre
- oli
- 1 got de vi blanc
- llard de porc Per acompanyar:
- 4 patates
- oli
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, salteu el llom de porc en una paella amb oli.
Salpebreu-lo i afegiu-hi la canyella. Quan estigui a mig fer, incorporeu-hi les prunes i les orellanes remullades amb vi dolç, les panses i els pinyons. Remeneu-ho. Afegiu-hi una mica del vi dolç de remullar les prunes. A continuació, salpebreu la pintada. Tot seguit, incorporeu a la paella la poma pelada i tallada a trossos i deixeu-la coure durant 2 minuts. Deixeu-ho refredar. Després, farciu la pintada amb la tòfona i el farcit, i lligueu-la. Perquè la pintada no quedi seca, escalfeu la llard de porc i el vi blanc en un cassó, mulleu-hi unes gases i cobriu la pintada amb elles. Deixeu coure la pintada al forn durant 2 hores a 120 graus. Aneu mullant les gases amb el llard i el vi cada mitja hora. 10 minuts abans que estigui la pintada, retireu les gases i deixeu-la acabar de torrar. I ja per acabar, traieu el cordill a la pintada, emplateu-la sencera i acompanyeu-la d'unes patates.
Salpebreu-lo i afegiu-hi la canyella. Quan estigui a mig fer, incorporeu-hi les prunes i les orellanes remullades amb vi dolç, les panses i els pinyons. Remeneu-ho. Afegiu-hi una mica del vi dolç de remullar les prunes. A continuació, salpebreu la pintada. Tot seguit, incorporeu a la paella la poma pelada i tallada a trossos i deixeu-la coure durant 2 minuts. Deixeu-ho refredar. Després, farciu la pintada amb la tòfona i el farcit, i lligueu-la. Perquè la pintada no quedi seca, escalfeu la llard de porc i el vi blanc en un cassó, mulleu-hi unes gases i cobriu la pintada amb elles. Deixeu coure la pintada al forn durant 2 hores a 120 graus. Aneu mullant les gases amb el llard i el vi cada mitja hora. 10 minuts abans que estigui la pintada, retireu les gases i deixeu-la acabar de torrar. I ja per acabar, traieu el cordill a la pintada, emplateu-la sencera i acompanyeu-la d'unes patates.