Pilota de lluç amb crancs de riu

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Torras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 400 g de carn de lluç
  • 2 ous
  • nou moscada
  • sal
  • pebre blanc
  • 100 g de nata
  • julivert
  • fonoll
  • 100 g de farina
  • 1 gotet de vi blanc (varietat picapoll)
  • 20 g de mantega
  • 30 cl de brou de peix
  • 30 cl de nata líquida
  • sucre
  • 16 crancs de riu

PREPARACIÓ

Per començar, foneu una mica de mantega en un cassó. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Després, incorporeu-hi el brou de peix i deixeu que agafi consistència. Finalment, poseu-hi la nata i el rovell d'ou.

A continuació, salpebreu el lluç, afegiu-hi nou moscada i clares d'ou i tritureu-ho. Incorporeu-hi julivert i fonoll picats i una mica de nata, i torneu-ho a triturar. Tot seguit, feu unes pilotes de lluç i bulliu-les en un cassó amb aigua, sal i una mica de farina.

Mentrestant, salteu els crancs en una paella amb oli.

Tot seguit, poseu la carn del cranc dins de la salsa i barregeu-ho.

I ja per acabar, emplateu les pilotes de lluç i cobriu-les amb la salsa. Poseu els caps de cranc per decorar el plat i gratineu-ho al forn.