Pijama

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Agut
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cafè de la Pedrera, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per al flam d'ou
  • 25 g de rovell d'ou
  • 25 g de clara d'ou
  • 15 g de sucre aromatitzat amb vainilla
  • 1 g d'essència d'aigua de flor de taronger
  • 90 g de llet
  • 45 g de crema de llet
  • 40 g de sucre
  • 15 g d'aigua mineral
  • Per a la mousse de iogurt amb fruita en almívar
  • 50 g de iogurt grec
  • 1/2 full de gelatina
  • 25 g de crema de llet
  • 150 g de crema de llet muntada
  • 80 g de préssec en almívar a daus
  • 80 g de pinya en almívar a daus
  • 16 gerds
  • Per al servei:
  • 120 g de gelat de tres gustos en tall rectangular
  • 20 g de neules
  • fulles de menta molt petites

PREPARACIÓ

Per fer el flam, poseu en un bol el rovell, la clara, el sucre aromatitzat i l'essència, barregeu-ho bé tot però sense batre, per evitar incorporar aire a la massa, afegiu-hi la llet i la crema de llet, torneu-ho a barrejar bé sense batre i reserveu-ho a la nevera.

Per fer el caramel, poseu en un cassó a foc mitjà el sucre i l'aigua mineral i deixeu-ho caramel•litzar fins que quedi ros. Seguidament, poseu una cullerada de caramel a cada copa, ompliu les copes amb la barreja del flam, poseu-ho al forn i deixeu-ho coure tapat durant 1 hora a 90 graus, amb un recipient ple d'aigua a la base del forn perquè generi vapor.

Per fer la mousse de iogurt, poseu el iogurt en un bol, afineu-lo amb unes barnilles i reserveu-lo. A continuació, poseu al microones una mica de crema de llet i escalfeu-la sense deixar que bulli. Mentrestant, en un bol amb aigua freda submergiu uns segons el full de gelatina per estovar-lo una mica, incorporeu-lo a la crema de llet calenta i amb una vareta munteu-ho. Tot seguit, afegiu-ho al iogurt que teníeu reservat, incorporeu-hi també la crema de llet muntada, amb cura, i remeneu-ho. A continuació, talleu a trossos petits el préssec i la pinya, poseu-los a la mousse i barregeu-ho bé.

Finalment, feu a trossos petits les neules, amb els dits i arrebosseu el gelat amb la trencadissa de neules.

I ja per acabar, amb l'ajuda de dues culleres soperes, poseu la mousse per sobre el flam fins que quedi coberta la copa, afegiu-hi la resta de préssec, de pinya, els gerds i el tall gelat arrebossat i guarniu-ho amb unes fulles de menta.