Pierna de puerco asada (Cuixa de porc al forn) - República Dominicana

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Rai Lluberes, Olesa de Montserrat

INGREDIENTS

  • 1 cuixa de porc
  • Per a l'adob:
  • 1 branca d'api
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 ceba
  • pebre blanc
  • orenga
  • sal

PREPARACIÓ

Tritureu tots els ingredients de l'adob amb el túrmix.
Unteu la cuixa de porc amb aquesta pasta i deixeu-ho marinar a la nevera durant 24h.
Preescalfeu el forn a la màxima temperatura. Enforneu la cuixa de porc adobada entre una hora i mitja i dues, controlant el forn de tant en tant. La cuixa ha de quedar cuita però sucosa alhora.
Acompanyeu aquest plat, típic del Nadal dominicà, amb una amanida d'alvocat (vegeu-ne recepta a part).

Nota:
El temps de forn és aproximat, tot dependrà del pes de la cuixa; el carnisser us indicarà el temps de cocció amb més exactitud.