Pierna asada (Porc al forn) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Lilian Díaz (restaurant Habana Vieja), Barcelona
INGREDIENTS
- 1 cuixa de porc
- 6-8 llimones
- orenga
- llorer
- alls
- sal
- oli
PREPARACIÓ
En una safata per anar al forn, poseu-hi la cuixa de porc sencera. Amb un ganivet ben esmolat, punxeu-la unes quantes vegades, per tal que la marinada que hi aboquem pugui penetrar ben bé dins la carn.
En un bol, prepareu el marinat amb el suc de les llimones, una cullerada sopera curulla de pasta d'all (o alls matxucats), un grapat d'orenga mòlta i un parell de fulles de llorer. Lligueu aquest adob amb un bon raig d'oli i aboqueu-lo pel damunt de la cuixa de porc.
Poseu la safata al forn, durant 4-5 hores, a foc suau.
Serviu la cuixa a talls, amb el suc de l'adob per sobre i una bola de puré de patata o arròs blanc.
En un bol, prepareu el marinat amb el suc de les llimones, una cullerada sopera curulla de pasta d'all (o alls matxucats), un grapat d'orenga mòlta i un parell de fulles de llorer. Lligueu aquest adob amb un bon raig d'oli i aboqueu-lo pel damunt de la cuixa de porc.
Poseu la safata al forn, durant 4-5 hores, a foc suau.
Serviu la cuixa a talls, amb el suc de l'adob per sobre i una bola de puré de patata o arròs blanc.