"Picantó" a la sal amb camisa de foie i calvados

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones
  • 1 "picantó" d'aproximadament 500g ( i el seu fetge o un fetge de pollastre)
  • 2 kg de sal gruixuda
  • 50 g de foie semicuit en pasta
  • 100 cc de calvados PERE MAGLOIRE 3 ANYS
  • 100 g de llenties pardines
  • 300 cc de CALDO DE VERDURES
  • mantega

PREPARACIÓ

Sofregiu lleument les llenties en un cassó amb la mantega. Afegiu-hi el caldo de verdures i bulliu-les sense que deixin de fer-ho per espai d'aprox. 20 min. Preescalfeu el forn a 200º. Enterreu el "picantó" en sal en una safata adient i fiqueu-lo a enfornar per espai de 10-12 min.
Desenterreu-lo.
Tempereu el semicuit a temperatura ambient en un bol d'acer. Salteu el fetge de pollastre i flamegeu-lo amb el calvados. Tempereu-lo. Munteu amb la batedora el semicuit, el fetge i el calvados fins a tenir una pasta ferma però mal·leable. Amb aquesta pasta pinteu el "picantó". És el que en diem "posar-li o fer-li la camisa".

Prepareu el forn en la posició de gratinador. Seria bo que el "picantó" es brassegés al gratinador i estés col·locat just damunt de la cassola de les llenties i així el greix fos del foie cauria damunt de les llenties i les aromatitzaria.

Quan el "picantó" sigui ben ros, traieu-lo del forn i esquartereu-lo. Emplateu i guarniu-lo amb les llenties.