Picanha a la brasa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana. Es recomana menjar verdures crues com a mínim una vegada al dia, així ens nodrim de totes les seves vitamines i minerals.

INGREDIENTS

  • 1 "picanha" (culatí)
  • sal grossa
  • pebre blanc
  • 1 cabeça d'alls vermells
  • 3 tomàquets raf
  • un manat d'alfàbrega
  • 1 ceba tendra
  • 1 enciam de fulla de roure
  • un grapat d'olives Gordal
  • 3 cullerades de vinagre de poma
  • una cullerada de mostassa antiga
  • una poma Granny Smith
  • 3 cullerades de sidra
  • 2 cullerades de pinyons
  • oli d'oliva verge extra
  • sal fina
  •  

PREPARACIÓ

  1. Tallem la "picanha" per la part del greix fent uns talls creuats. Deixem una mida d'uns quadradets de 2 cm cadascun. Salpebrem la "picanha".
  2. Desgranem la cabeça d'alls, en traiem el germinat i els tallem ben petits.
  3. Dins dels talls de carn, hi posem l'all. Posem la "picanha" al foc per la banda del greix i deixem que es vagi fent. Quan el greix ens quedi una mica torrat, la girem i l'anem fent de l'altra banda. Quan està feta, la tapem amb un paper de forn, tot ben premsat i que reposi.
  4. Fem una amanida i comencem per la vinagreta. En un bol, hi posem una cullerada de mostassa antiga, 3 cullerades de vinagre de poma, una mica del suc de les olives Gordal, les 3 cullerades de sidra (sense gas), un grapat de pinyons i un raig d'oli d'oliva verge extra.
  5. Tallem la poma Granny Smith per la meitat. En traiem el cor, però hi deixem la pell. La tallem de la mida de macedònia i l'afegim a la barreja de la vinagreta. Hi afegim sal i ho remenem tot.
  6. Tallem els tomàquets raf en forma de pètal. Tallem la ceba tendra en juliana. Trenquem l'enciam de fulla de roure.
  7. En un bol, hi posem el tomàquet, l'enciam, la ceba tendra i les olives. Hi afegim la vinagreta i ho remenem. Ho emplatem.
  8. Obrim el farcellet on tenim la "picanha". La tallem molt fina i la servim acompanyada de l'amanida.