Picanha a la brasa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana. Es recomana menjar verdures crues com a mínim una vegada al dia, així ens nodrim de totes les seves vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 "picanha" (culatí)
- sal grossa
- pebre blanc
- 1 cabeça d'alls vermells
- 3 tomàquets raf
- un manat d'alfàbrega
- 1 ceba tendra
- 1 enciam de fulla de roure
- un grapat d'olives Gordal
- 3 cullerades de vinagre de poma
- una cullerada de mostassa antiga
- una poma Granny Smith
- 3 cullerades de sidra
- 2 cullerades de pinyons
- oli d'oliva verge extra
- sal fina
PREPARACIÓ
- Tallem la "picanha" per la part del greix fent uns talls creuats. Deixem una mida d'uns quadradets de 2 cm cadascun. Salpebrem la "picanha".
- Desgranem la cabeça d'alls, en traiem el germinat i els tallem ben petits.
- Dins dels talls de carn, hi posem l'all. Posem la "picanha" al foc per la banda del greix i deixem que es vagi fent. Quan el greix ens quedi una mica torrat, la girem i l'anem fent de l'altra banda. Quan està feta, la tapem amb un paper de forn, tot ben premsat i que reposi.
- Fem una amanida i comencem per la vinagreta. En un bol, hi posem una cullerada de mostassa antiga, 3 cullerades de vinagre de poma, una mica del suc de les olives Gordal, les 3 cullerades de sidra (sense gas), un grapat de pinyons i un raig d'oli d'oliva verge extra.
- Tallem la poma Granny Smith per la meitat. En traiem el cor, però hi deixem la pell. La tallem de la mida de macedònia i l'afegim a la barreja de la vinagreta. Hi afegim sal i ho remenem tot.
- Tallem els tomàquets raf en forma de pètal. Tallem la ceba tendra en juliana. Trenquem l'enciam de fulla de roure.
- En un bol, hi posem el tomàquet, l'enciam, la ceba tendra i les olives. Hi afegim la vinagreta i ho remenem. Ho emplatem.
- Obrim el farcellet on tenim la "picanha". La tallem molt fina i la servim acompanyada de l'amanida.