Picadillo a la habanera (Estofat de carn picada) - Cuba

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elsie Nuiry, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de carn picada
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 alls
  • 50 g d'olives
  • 50 g de panses
  • 30 g de tàperes
  • 1/2 tassa de puré de tomàquet
  • 1/2 de tassa de vi blanc sec
  • 1 cullerada de vinagre
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • orenga
  • comí
  • llorer

PREPARACIÓ

Trinxeu la ceba i els pebrots i sofregiu-los. Després incorporeu-hi els alls matxucats i els tomàquets madurs ratllats. Deixeu que tot plegat continuï sofregint-se.
Salpebreu la carn picada i afegiu-la a la paella o cassola del sofregit. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho coure, a foc lent, uns quants minuts. Condimenteu-ho amb una mica de comí i orenga mòlts i una fulla de llorer.
Un dels trucs de l'Elsie és afegir-hi, a més, pebre mòlt i un rajolí de vinagre per "fixar" els sabors. Remeneu de tant en tant per evitar que se us enganxi i afegiu a la cassola les panses, les olives, les tàperes i el puré de tomàquet (o concentrat de tomàquet).
Deixeu coure el picadillo uns 20 minuts i ja el podreu servir.
Si se us presenta més gent a casa, podeu "allargar" el plat amb unes quantes patates fregides tallades a daus, que podeu afegir a la cassola moments abans de servir el plat.