Peus de porc sense feina farcits de morro de vedella

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)

INGREDIENTS

  • 6 peus de porc bullits
  • 1 pastanaga
  • 6 tomàquets madurs
  • 6 alls
  • 1 cullerada de cafè de pebre vermell
  • 1 ceba
  • 1 manat d'herbes (api, porro, llorer, farigola)
  • 1 got de vi ranci
  • 1 l d'aigua A part:
  • 1 mantellina de porc
  • 300 g de morro de vedella guisat Per fer el morro de vedella:
  • 200 g de morro de vedella net i bullit
  • 1/2 ceba de Figueres
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 5 tomàquets pelats
  • 1 bitxo
  • pebre vermell
  • sal

PREPARACIÓ

Heu de tenir els peus de porc amb sal i pebre un dia abans a la nevera perquè agafin un gust més fort.
Comenceu enfarinant els peus de porc per fregir-los en una paella, i quan estiguin ben daurats, poseu-los en una cassola. A continuació, a la mateixa paella, feu-hi la bresa amb la ceba, la pastanaga, l'api i el porro, i el manat d'herbes (llorer, farigola i sajolida). Deixeu-ho 5 minuts i incorporeu-hi el tomàquet, i passats uns altres 5 minuts més, afegiu-hi el pebre vermell dolç i el vi ranci; deixeu-ho reduir. Aleshores tireu-hi els peus de porc i deixeu-ho sofregir una mica. Afegiu-hi l'aigua fins que ho cobreixi i deixeu-ho bullir 2 hores. En acabat espereu uns 20 minuts perquè es refredi i ja podreu desossar els peus de porc. Els ossos aprofiteu-los posant-los una altra vegada a la cassola perquè deixin anar la gelatina. D'altra banda, agafeu la mantellina del porc i esteneu-la damunt del marbre. A sobre poseu-hi una de les parts del peu i farciu-la amb el morro de vedella, tapeu-ho amb l'altre tros de peu. Emboliqueu-ho ben fort amb la mantellina com si fos un caneló i poseu-ho al forn a 200º durant 10 minuts, així us quedarà ben cruixent. Coleu la bresa en un colador fi i ja podreu muntar el plat.
Anar al contingut