Peus de porc “secs”

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Aurich
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli de gira-sol conté àcids grassos saludables com el linoleic (omega ¿ 6), el linolènic (omega ¿ 3) i l'oleic (omega ¿ 9).Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per bullir els peus:
  • 4 peus de porc
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 pastanaga
  • 1 brot de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • aigua
  • 3/4 kg tomàquets madurs
  • 1 ceba mitjana
  • oli
  • sal
  • sucre
  • conyac
  • farigola
  • una mica de farina
  • Per a la picada:
  • una llesca de pa
  • oli de gira-sol
  • 3 alls
  • julivert
  • un grapat d'ametlles (uns 30 g)
  • sal
  • Opcional per a l'emplatat:
  • enciams variats

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal poseu-hi la pastanaga pelada, el porro, la cabeça d'alls, la ceba pelada, els peus de porc, la farigola i el llorer i deixeu-ho bullir durant un parell d'hores. Seguidament, escorreu els peus de porc, deixeu-los refredar una mica, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan ja estigui ben blanca, afegiu-hi el tomàquet picat, la sal, el sucre i la farigola i deixeu-ho sofregir tot junt.

Tot seguit, fregiu la llesca de pa en una paella amb oli de gira-sol.

Per fer la picada, poseu en un morter el pa fregit, els alls, el julivert, les ametlles i una mica de sal i tritureu-ho bé amb la mà de morter.

Finalment, poseu els peus de porc en una safata, cobriu-los amb el sofregit, poseu-hi unes gotes de conyac i la picada per sobre i deixeu-los gratinar al forn durant uns minuts.

I ja per acabar, emplateu els peus de porc i serviu-ho acompanyat d'una amanida d'enciams variats.
Anar al contingut