Peus de porc secs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Anna Aurich
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
L'oli de gira-sol conté àcids grassos saludables com el linoleic (omega ¿ 6), el linolènic (omega ¿ 3) i l'oleic (omega ¿ 9).Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per bullir els peus:
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 cabeça d'alls
- 1 pastanaga
- 1 brot de farigola
- 2 fulles de llorer
- sal
- aigua
- 3/4 kg tomàquets madurs
- 1 ceba mitjana
- oli
- sal
- sucre
- conyac
- farigola
- una mica de farina
- Per a la picada:
- una llesca de pa
- oli de gira-sol
- 3 alls
- julivert
- un grapat d'ametlles (uns 30 g)
- sal
- Opcional per a l'emplatat:
- enciams variats
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua i sal poseu-hi la pastanaga pelada, el porro, la cabeça d'alls, la ceba pelada, els peus de porc, la farigola i el llorer i deixeu-ho bullir durant un parell d'hores. Seguidament, escorreu els peus de porc, deixeu-los refredar una mica, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan ja estigui ben blanca, afegiu-hi el tomàquet picat, la sal, el sucre i la farigola i deixeu-ho sofregir tot junt.
Tot seguit, fregiu la llesca de pa en una paella amb oli de gira-sol.
Per fer la picada, poseu en un morter el pa fregit, els alls, el julivert, les ametlles i una mica de sal i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, poseu els peus de porc en una safata, cobriu-los amb el sofregit, poseu-hi unes gotes de conyac i la picada per sobre i deixeu-los gratinar al forn durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc i serviu-ho acompanyat d'una amanida d'enciams variats.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan ja estigui ben blanca, afegiu-hi el tomàquet picat, la sal, el sucre i la farigola i deixeu-ho sofregir tot junt.
Tot seguit, fregiu la llesca de pa en una paella amb oli de gira-sol.
Per fer la picada, poseu en un morter el pa fregit, els alls, el julivert, les ametlles i una mica de sal i tritureu-ho bé amb la mà de morter.
Finalment, poseu els peus de porc en una safata, cobriu-los amb el sofregit, poseu-hi unes gotes de conyac i la picada per sobre i deixeu-los gratinar al forn durant uns minuts.
I ja per acabar, emplateu els peus de porc i serviu-ho acompanyat d'una amanida d'enciams variats.