Peus de porc gratinats amb all i oli de pomes

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 peu de porc bullit i envasat al buit
  • 1/2 poma golden
  • 1 cabeça d'alls secs
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 iogurt natural
  • 1 culleradeta de garam masala
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Preparació 10 min.
Cocció: 15 min.
Ingredients per persona

Procediment:

1. Peleu els grans d'all de la cabeça.
2. Peleu la poma i daureu-la a la planxa amb una mica de mantega, fins que sigui rossa.
3. Poseu-la al got de la batedora i tritureu-la amb un dels grans d'all. Munteu un all i oli amb l'oli d'oliva afegint-lo en rajolí a la poma sense deixar de batre (all i oli de pomes).
4. Talleu la resta de grans d'all pel mig i traieu-los el brot verd que tenen a dins.
5. Poseu-los tots en un cassó i cobriu-los amb aigua freda. Arrenqueu-ho a bullir suaument i canvieu l'aigua, refredeu el cassó i torneu a repetir el procediment 2 cops. Després, substituïu l'aigua pel vi blanc i deixeu que redueixi fins a tenir una confitura d'alls.
6. Incorporeu-hi el iogurt, el garam masala i deixeu que torni a bullir. Tritureu-ho fins que quedi una crema de textura semblant a la de la crema catalana.
7. Escalfeu el peu de porc al microones, sense treure'l de la bossa de buit, només per temperar-lo, estovar les gelatines i poder-lo desossar fàcilment.
8. Per desossar-ho, poseu la part de la pell del peu contra la superfície de treball, i aneu traient els ossos un per un sense trencar la pell externa del peu.
9. En una paella antiadherent, enrossiu els peus salpebrats amb la pell cap per avall fins que facin una superfície cruixent.
10. Enceneu el gratinador del forn.
11. Poseu els peus en una safata per anar al forn, aquest cop amb la pell mirant enlaire, i poseu-hi una capa d'all i oli de pomes. Gratineu-los fins que siguin rossos.
12. Per guarnir el plat poseu la crema al fons del plat, i el peu desossat al damunt.
Anar al contingut