Peus de porc amb sèpia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Olivet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bilbao, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc
  • 1 sèpia d'1,5 kg
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 got d'aigua
  • 2 grans d'all
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • ametlles, avellanes, l'estómac de la sèpia
  • 1 got de vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i la ceba picada durant uns 10 minuts.

Després, afegiu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, i el pebrot, tallat a trossos, i sofregiu-ho durant 10 minuts més. Seguidament, poseu-hi la sèpia tallada a trossos grossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 30 minuts.

Per fer la picada, poseu en un bol l'estómac de la sèpia, les ametlles, les avellanes i el vi blanc, i tritureu-ho tot amb el morter fins que tingueu una crema ben fina.

A continuació, afegiu els peus de porc, tallats per la meitat, i la picada al cassó de la sèpia i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més.

I ja ho podeu emplatar.