Peus de porc amb espardenyes i mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ton Mata
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són un aliment molt sa i recomanat en moltes dietes baixes en calories. La gelatina que conté és bàsicament proteïna.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 peus de porc bullits
  • 400 g d'espardenyes
  • 2 cebes
  • 1 copeta de xerès sec
  • 1 gotet de vi blanc
  • 4 cullerades de mel
  • 1/2 l del brou de bullir els peus
  • all i julivert
  • pebre vermell dolç
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, desosseu els peus de porc, poseu-los sobre paper film, emboliqueu-los donant-li forma de cilindre i deixeu-los reposar a la nevera durant 12 hores.
. Després, talleu-los a rodanxes ben gruixudes i salteu-los en una paella sense oli fins que quedin ben daurats.Per fer la salsa de mel, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi el xerès i deixeu-lo reduir. Seguidament, poseu-hi el pebre vermell dolç, la mel i el brou de bullir els peus, i deixeu-ho reduir durant una bona estona. A continuació, passeu la salsa pel xinès i reserveu-la.Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les espardenyes ja salades. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi el vi blanc i l'all i julivert, i deixeu-ho coure durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu els peus de porc, poseu-hi les espardenyes al voltant i salseu-ho tot amb la salsa de mel.
Anar al contingut