Peus de porc amb castanyes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Sastre

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc tallats en 4 trossos
  • 3 cebes
  • unes branquetes de farigola
  • 1 cabeça d'alls
  • 200 g de pernil i cansalada
  • 4 tomàquets
  • sal i pebre
  • 1 gotet d'oli
  • nou moscada
  • 1 clau d'espècia
  • uns quants brins de safrà
  • 24 castanyes
  • 1 got de brandi

PREPARACIÓ

Un dia abans de fer el plat, bulliu els peus de porc amb aigua, sal, 1 ceba, farigola, llorer i alls.
Daureu la ceba en una cassola de fang, sense oli al començament, i amb una mica d'oli quan la ceba ja estigui mig daurada. Poseu-hi el pernil i la cansalada tallats a trossos petits, i quan estiguin una mica cuits, afegiu-hi el tomàquet, també trossejat, i el brandi. Deixeu-ho reduir, i quan el sofregit estigui a punt, tritureu-lo amb la batedora. A continuació, poseu els peus de porc en una cassola de fang, disposant-los de tal manera que la pell no toqui la cassola. Tireu-hi una mica de l'aigua de bullir-los, i acabeu de cobrir-los amb aigua. Afegiu-hi el sofregit triturat, i remeneu-ho ben bé. Tot seguit, saleu-ho i tireu-hi les espècies -el clau, el safrà, i una mica de nou moscada i de pebre-, i feu-ho bullir durant 45 minuts. Remeneu-ho de tant en tant, i quan els peus estiguin cuits, poseu-hi les castanyes, ja torrades, i deixeu que es coguin uns 10 o 12 minuts. I ja podeu servir-ho.