Peus de porc a la llauna
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nau, Barcelona
INGREDIENTS
- Per als peus de porc:
- 4 peus de porc
- farigola
- 1 ceba
- 1 clau d'olor
- aigua
- 1 fulla de llorer
- 1/ 2 l de brou de carn Per a la salsa:
- 1/2 ceba
- all
- 50 g de cansalada ibèrica
- tomàquet triturat
- pebre vermell dolç
- 1/2 l d'aigua de bullir els peus
- 50 g de farina
- 2 cullerades de vi blanc Per a l'allioli negat:
- all
- pebre vermell dolç
- oli
- percillade (julivert, pa ratllat,all, pebre vermell dolç, formatge ratllat)
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els peus de porc durant 30 minuts amb aigua, sal, farigola i una ceba amb un clau d'olor clavat.
Tot seguit, feu un sofregit de ceba, all i cansalada. Quan estigui daurat, afegiu-hi una mica de pebre vermell, un raig de vi blanc i, un cop hagi baixat la temperatura, una mica de tomàquet. Un cop reduït, lligueu-ho amb una mica de farina i afegiu-hi l'aigua de bullir els peus. A continuació, poseu en una plata dues cullerades de salsa i un parell de peus. Al damunt, poseu-hi l'allioli negat i la percillade, i afegiu-hi una cullerada de brou de carn. Tot seguit, poseu-ho al forn a gratinar. I ja, per acabar, emplateu els peus de porc i decoreu el plat amb mongetes seques saltades amb all i julivert.
Tot seguit, feu un sofregit de ceba, all i cansalada. Quan estigui daurat, afegiu-hi una mica de pebre vermell, un raig de vi blanc i, un cop hagi baixat la temperatura, una mica de tomàquet. Un cop reduït, lligueu-ho amb una mica de farina i afegiu-hi l'aigua de bullir els peus. A continuació, poseu en una plata dues cullerades de salsa i un parell de peus. Al damunt, poseu-hi l'allioli negat i la percillade, i afegiu-hi una cullerada de brou de carn. Tot seguit, poseu-ho al forn a gratinar. I ja, per acabar, emplateu els peus de porc i decoreu el plat amb mongetes seques saltades amb all i julivert.