Peus de porc a la llauna

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Manubens
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nau, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per als peus de porc:
  • 4 peus de porc
  • farigola
  • 1 ceba
  • 1 clau d'olor
  • aigua
  • 1 fulla de llorer
  • 1/ 2 l de brou de carn Per a la salsa:
  • 1/2 ceba
  • all
  • 50 g de cansalada ibèrica
  • tomàquet triturat
  • pebre vermell dolç
  • 1/2 l d'aigua de bullir els peus
  • 50 g de farina
  • 2 cullerades de vi blanc Per a l'allioli negat:
  • all
  • pebre vermell dolç
  • oli
  • percillade (julivert, pa ratllat,all, pebre vermell dolç, formatge ratllat)

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els peus de porc durant 30 minuts amb aigua, sal, farigola i una ceba amb un clau d'olor clavat.
Tot seguit, feu un sofregit de ceba, all i cansalada. Quan estigui daurat, afegiu-hi una mica de pebre vermell, un raig de vi blanc i, un cop hagi baixat la temperatura, una mica de tomàquet. Un cop reduït, lligueu-ho amb una mica de farina i afegiu-hi l'aigua de bullir els peus. A continuació, poseu en una plata dues cullerades de salsa i un parell de peus. Al damunt, poseu-hi l'allioli negat i la percillade, i afegiu-hi una cullerada de brou de carn. Tot seguit, poseu-ho al forn a gratinar. I ja, per acabar, emplateu els peus de porc i decoreu el plat amb mongetes seques saltades amb all i julivert.