Peus de porc a baixa temperatura

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc (1 per persona)
  • 1 tomàquet
  • 2 patates tallades a rodanxes
  • 3 grans d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 parell de cebes mitjanes
  • 1 pastanaga

PREPARACIÓ

Primerament, s'han de daurar els peus de porc (o qualsevol altra peça de carn) en una paella. Llavors s'han de posar dins d'una bossa de plàstic per envasar al buit, juntament amb el tomàquet, les patates, l'all, el llorer, les cebes i la pastanaga. Si no tenim possibilitat d'envasar al buit podem embolicar tots els ingredients, ben hermèticament, amb paper film.

Seguidament, tanquem la bossa i la submergim a una olla plena d'aigua a 80º, de tal manera que no arrenqui el bull i que, per tant, l'aigua no s'evapori. Hem de deixar la bossa durant 6 o 7 hores al bany maria.

Durant aquest procés de cocció, el peu de porc deixa anar tota la gelatina i es va impregnant del gust de tots els aliments que hem posat a la bossa.

Un cop tenim els peus de porc cuits, hem de passar el suc que han desprès pel colador.

És una manera molt senzilla i deliciosa de cuinar-los.

Anar al contingut