Petxines de pelegrí amb la seva crema

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Andreu Vidal
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Irene, Arties

INGREDIENTS

  • 1/2 l d'aigua
  • 24 cors de petxines de pelegrí
  • 100 g de fonoll
  • 1 got de vi blanc
  • 1 polsim de matafaluga
  • 1 gra d'anís estrellat
  • 20 g de fetge gras
  • 1 tasseta de crema de llet
  • 50 g de mantega
  • 30 g de caviar de la Vall d'Aran
  • 30 g de paprika
  • 30 g de cerfull

PREPARACIÓ

Per fer la crema, en un cassó amb aigua bullint poseu-hi el vi, la matafaluga, l'anís estrellat, el fonoll, el cerfull i 4 petxines i infusioneu-ho.
Quan les petxines estiguin cuites, retireu-les i reserveu-les. Després, afegiu la crema de llet a la infusió.
A continació, tritureu amb la Thermomix les 4 petxines, la sal, el pebre, el fetge gras i la infusió. Seguidament coleu-ho i conserveu-ho calent.

Tot seguit, salpebreu la resta de petxines, poseu-hi una mica de paprika a sobre i salteu-les en una paella amb mantega i una mica d'oli.

I ja per acabar, feu una base de crema al plat, a sobre poseu-hi les petxines i guarniu-les amb el caviar.