Pessic de pastanaga

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en betacarotens, nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  •  

    250 g d'oli de gira-sol

    5 ous

    550 g de pastanaga

    280 g de farina d'espelta integral

    180 g de sucre morè

    50 g de sucre blanc

    un sobret de llevat 

    un polsim de sal

    una cullerada de canyella en pols

    150 g d'anacards crus

    galetes de xocolata i nata

    conyac

PREPARACIÓ

  1. Batem els ous per separat: els rovells amb el sucre morè i les clares, amb un polsim de sal, les deixem a punt de neu.
  2. Aboquem els 250 g d'oli de gira-sol als rovells. Barregem la farina, la canyella i el llevat i ho anem afegint de mica en mica, tamisat, a la barreja dels rovells.
  3. Un cop està ben homogeni i cremós, hi afegim 400 g de pastanaga ratllada i escorreguda i els anacards. Seguidament hi aboquem la clara muntada i ho posem al forn 40 minuts a 180º.
  4. tallem la resta de pastanaga a quadrats petits i la saltem en una paella amb una cullerada de mantega. Aixequem sucres amb un got de conyac. Hi afegim els 50 g de sucre blanc i, un cop estigui a punt de quedar sec, hi afegim un got d'aigua i el deixem evaporar fins que ens quedi un xarop.
  5. Ho servim amb la confitura de pastanaga per sobre i galetes Oreo esmicolades.
Anar al contingut