Pessic de pastanaga

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pastanaga és una de les hortalisses més riques en betacarotens, nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.

INGREDIENTS

    • 250 g d'oli de gira-sol
    • 5 ous
    • 550 g de pastanaga
    • 280 g de farina d'espelta integral
    • 180 g de sucre morè
    • 50 g de sucre blanc
    • un sobret de llevat 
    • un polsim de sal
    • una cullerada de canyella en pols
    • 150 g d'anacards crus
    • galetes de xocolata i nata
    • conyac

PREPARACIÓ

1. Batem els ous per separat: els rovells amb el sucre morè i les clares, amb un polsim de sal, les deixem a punt de neu.
2. Aboquem els 250 g d'oli de gira-sol als rovells. Barregem la farina, la canyella i el llevat i ho anem afegint de mica en mica, tamisat, a la barreja dels rovells.
3. Un cop està ben homogeni i cremós, hi afegim 400 g de pastanaga ratllada i escorreguda i els anacards. Seguidament hi aboquem la clara muntada i ho posem al forn 40 minuts a 180º.
4. Tallem la resta de pastanaga a quadrats petits i la saltem en una paella amb una cullerada de mantega. Aixequem sucres amb un got de conyac. Hi afegim els 50 g de sucre blanc i, un cop estigui a punt de quedar sec, hi afegim un got d'aigua i el deixem evaporar fins que ens quedi un xarop.
5. Ho servim amb la confitura de pastanaga per sobre i galetes Oreo esmicolades.