Pessic de pastanaga
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és una de les hortalisses més riques en betacarotens, nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g d'oli de gira-sol
5 ous
550 g de pastanaga
280 g de farina d'espelta integral
180 g de sucre morè
50 g de sucre blanc
un sobret de llevat
un polsim de sal
una cullerada de canyella en pols
150 g d'anacards crus
galetes de xocolata i nata
conyac
PREPARACIÓ
- Batem els ous per separat: els rovells amb el sucre morè i les clares, amb un polsim de sal, les deixem a punt de neu.
- Aboquem els 250 g d'oli de gira-sol als rovells. Barregem la farina, la canyella i el llevat i ho anem afegint de mica en mica, tamisat, a la barreja dels rovells.
- Un cop està ben homogeni i cremós, hi afegim 400 g de pastanaga ratllada i escorreguda i els anacards. Seguidament hi aboquem la clara muntada i ho posem al forn 40 minuts a 180º.
- tallem la resta de pastanaga a quadrats petits i la saltem en una paella amb una cullerada de mantega. Aixequem sucres amb un got de conyac. Hi afegim els 50 g de sucre blanc i, un cop estigui a punt de quedar sec, hi afegim un got d'aigua i el deixem evaporar fins que ens quedi un xarop.
- Ho servim amb la confitura de pastanaga per sobre i galetes Oreo esmicolades.