Pèsols ofegats amb cargols punxeguts

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de pèsols
  • 2 escalunyes
  • 2 alls tendres
  • germinats de pèsols
  • 1/4 de l de brou de peix
  • oli d'ametlla
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 500 gr. de cargols punxeguts

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua i sal, bulliu els cargols durant 10 minuts.

Després, deixeu-los refredar, traieu-ne la closca i reserveu-los.

A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya i l'all tendre picat.

Quan estiguin una mica rossos, afegiu-hi els pèsols, la sal, el pebre, el brou de peix i l'aigua de bullir els cargols, i deixeu-ho coure tot durant un parell de minuts.

Tot seguit, poseu-hi els cargols, una mica d'oli, remeneu-ho tot bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb els pèsols i els cargols, premeu-ho una mica i desemmotlleu-ho.