Pèsols negres amb confitat del Berguedà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 ml d'aigua mineral
  • 360 g de pèsols negres del Berguedà
  • un polsim de bicarbonat
  • llorer
  • 1 genoll de vedella
  • 1 os de pernil
  • 100 g de ceba
  • 2 alls
  • tomàquet pelat en conserva
  • 120 g de costella de porc
  • 120 g de llonganissa confitada
  • sal
  • oli d'oliva
  • romaní

PREPARACIÓ

Per començar, deixeu remullar tota la nit els pèsols negres amb aigua mineral i un polsim de bicarbonat. Al matí següent, coleu-los i poseu-los a coure, en una olla, a foc lent, amb aigua mineral freda i nova, el llorer, el genoll de vedella, l'os de pernil i la sal. Quan hagin passat dues hores, aproximadament, coleu-ho i reserveu els pèsols i l'aigua de la cocció per separat.

A continuació, peleu i piqueu l'all i la ceba i sofregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estigui ben rossos, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-lo sofregir bé. Tot seguit, poseu-hi els pèsols, el romaní, la costella de porc i la llonganissa confitada i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Si cal, poseu afegir-hi una mica d'aigua de la cocció dels pèsols.

Anar al contingut