Pescajons e aigua de nòdes (Creps i licor de nous)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Maria José Morelló
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Era Mòla, Vielha ( La Vall d'Aran)

INGREDIENTS

  • 5-6 ous
  • 1/2 l de llet
  • 100 g de sucre
  • 100 g de farina
  • 1 copeta d'anís o de licor Grand Marnier
  • 100 g de mantega
  • ratlladura de 2 taronges
  • ratlladura d'una llimona
  • Per al licor de nous:
  • 1 l de rom
  • 4 nous verdes
  • 4 grans de cafè
  • pell de taronja
  • genciana
  • sucre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la farina tamisada, els ous, la sal, el sucre i la llet, barrejeu-ho amb el batedor i coleu-ho.
Després, afegiu-hi la mantega que haureu desfet en un cassó i el licor Grand Marnier, macerat amb ratlladura de llimona i taronja. A continuació, deixeu reposar la pasta durant una hora.

Tot seguit, unteu una paella amb una mica d'oli, poseu-hi una mica de pasta, esteneu-la bé per la paella i quan faci bombolles doneu-li la volta. Finalment, cobriu les creps amb sucre o genciana, enrotlleu-les i emplateu-les.

I ja per acabar, serviu les creps amb licor de nous. Per fer aquest licor, poseu les nous verdes i tallades a macerar amb rom i cafè durant 2 o 3 mesos i quan ja estigui macerat, barrejeu-lo amb almívar.