Pernik (Pa de pessic farcit) - Olomouc, Txèquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Martin Hendrych, Terrassa

INGREDIENTS

  • 500 g de farina
  • 200 ml d'aigua
  • 9 cullerades d'oli
  • llevat en pols
  • espècies mòltes: clau, anís, anís estrellat, canyella i badiana
  • 200 g de sucre
  • 2 ous
  • 4 cullerades de mel
  • melmelada de grosella
  • nata muntada
  • Per a la crema de rom:
  • 200 g de mantega
  • 200 g de sucre en pols
  • 1 cullerada de rom
  • 200 ml d'aigua
  • 2 cullerades de maizena

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a temperatura mitjana.
En un bol, barregeu-hi la farina, l'aigua, el llevat, les espècies mòltes, el sucre, els ous i l'oli. Remeneu-ho amb una cullera de fusta. En Martin va utilitzar un sobre "màgic", amb tots els ingredients ja barrejats, que la seva mare va portar de Txèquia. Aquí podeu trobar paquets ja preparats per fer pa de pessic.
Unteu el motllo amb mantega, aboqueu-hi la massa i enforneu-ho durant 30-40 minuts. Comproveu si ja és cuit punxant-lo amb un escuradents. Si surt net, vol dir que ja està a punt.
Mentrestant, podeu preparar la crema de rom. Desfeu la maizena en l'aigua calenta. Us ha de quedar una mena de gelatina gomosa. Reserveu-la. Amb les varetes del túrmix, barregeu el sucre en pols i la mantega (és millor si ja la teniu fora de la nevera una estona abans, que s'estovi una mica). Després, incorporeu-hi la pasta de maizena desfeta i seguiu batent amb les varetes fins que us quedi una crema. Per últim, aromatitzeu aquesta crema amb un rajolí de rom. Torneu a batre-ho fins que el rom s'hagi incorporat a la crema i reserveu-la.
Un cop cuit el pa de pessic, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. Obriu-lo per la meitat i unteu una part amb melmelada de grosella i l'altra part amb la crema de rom. Torneu a muntar el pa de pessic ajuntant les dues meitats i talleu-lo a porcions.
Serviu cada tall amb una mica de nata muntada per sobre.