Peres d'hivern en almívar de vainilla

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 Kg de peres d'hivern (per exemple conference)
  • 2 llimones
  • 1 l d'aigua
  • 500 g de sucre en pols
  • 1 canó de vainilla fresca.

PREPARACIÓ

1. Exprimiu el suc de les dues llimones i poseu-lo en un bol.
2. Peleu les peres i poseu-les en el bol del suc, així l'àcid cítric antioxidant del suc de llimona farà que segueixin sent blanques.
3. Poseu en una cassola l'aigua, el suc de llimona, el canó de vainilla tallat i raspat, les peres i, evidentment, el sucre.
4. Deixeu que bulli uns 10 min.
5. Comproveu la cocció de les peres: s'han de deixar travessar amb un ganivet fi sense oposar cap tipus de resistència.
6. Deixeu-ho refredar i passeu el conjunt en un bol. Poseu un plat al damunt de les peres, així quedaran absolutament submergides en aquest nou ecosistema.
7. Penseu de tallar-les en ventall, acompanyades d'una bona bola de gelat de vainilla, o serviu-les tèbies a l'hivern.