Perdius rostides amb dàtils i poma

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 4 perdius
  • oli d'oliva
  • 16 dàtils
  • 2 pomes Granny Smith
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 1 cullerada sopera de vinagre
  • 2 cullerades soperes de vi negre
  • sal i pebre
  • curri
  • 2 tasses de brou de vedella

PREPARACIÓ

En una paella amb un xic d'oli, enrossiu-hi la perdiu.
Mentrestant, prepareu el marinat: en un bol, poseu-hi les pomes i els dàtils, tireu-hi un polsim de curri pel damunt, remeneu-ho i deixeu-ho reposar durant uns 5 o 10 minuts. Quan tingueu la perdiu enrossida, poseu-la en una safata de forn, salpebreu-la una mica, tireu-hi una mica d'oli cru i deixeu-la coure al forn uns 12 minuts. Tot seguit, en una paella amb oli ben calent, tireu-hi les pomes tallades a trossos i els dàtils, enrossiu-los una mica, sense parar de remenar perquè no es cremin, i afegiu-hi la mel amb el foc ben alt. Aboqueu-hi un rajolinet de vinagre i deixeu-lo reduir. A continuació, tireu-hi el vi negre i feu-lo reduir. Salpebreu-ho, incorporeu-hi el fons de vedella (un brou fet amb ossos de vedella) i deixeu-ho coure una estona. Finalment, talleu la perdiu en dos trossos i tireu-la a la paella. Coeu-la uns 10 minuts, i ja la podreu servir.