Perdius a la vinagreta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Tallón
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cal Tallón, Olesa de Montserrat (Barcelona)
- Informació nutricional -Obre
La carn de perdiu és rica en proteïnes i pobre en colesterol, així que podem dir que és una de les carns més saludables.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 perdius
- 3 patates Mona Lisa
- 1 cabeça d'alls
- 2 cebes de Figueres
- 1 fulla de llorer
- 1 gotet de crema de llet
- 1 cullerada de formatge fresc
- 1/4 de l d'oli d'oliva verge
- gotet de vinagre cabernet sauvignon
- gotet de vi de Xerès
- 1 copa de conyac
- 1,5 l d'aigua
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli abundant sofregiu la perdiu salpebrada, la ceba tallada a la juliana i els alls sencers durant un parell de minuts.
Després, afegiu-hi el conyac, el vi de Xerès, el vinagre i el llorer i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant dues hores.
Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin cuites, poseu-les a la Thermomix juntament amb una mica de l'aigua de la seva cocció, la crema de llet i el formatge fresc i tritureu-ho.
A continuació, retireu la perdiu de la cassola, reserveu-la i passeu el suc i les verdues de la cocció pel colador xinès.
I ja per acabar, emplateu la perdiu, salseu-la amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb un parell de canons de puré de patata.
Després, afegiu-hi el conyac, el vi de Xerès, el vinagre i el llorer i deixeu-ho coure tot junt durant una estona. Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant dues hores.
Mentrestant, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates pelades i tallades a trossos. Quan estiguin cuites, poseu-les a la Thermomix juntament amb una mica de l'aigua de la seva cocció, la crema de llet i el formatge fresc i tritureu-ho.
A continuació, retireu la perdiu de la cassola, reserveu-la i passeu el suc i les verdues de la cocció pel colador xinès.
I ja per acabar, emplateu la perdiu, salseu-la amb el suc de la seva cocció i guarniu el plat amb un parell de canons de puré de patata.