Pera cuita amb gerds
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Formentí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alàs, Alas i Cerc
INGREDIENTS
- 4 peres "conference"
- 500 g de polpa de gerds
- 1.450 g de sucre
- 1 l d'aigua
- 1 tasseta de suc de llimona
- 100 g de xocolata negra 70%
- 1 got d'aigua
- festucs
- gelat de festuc
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu en un cassó l'aigua amb el sucre.
Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi la polpa dels gerds, el suc de llimona, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts.
Tot seguit, coleu-ho, poseu el suc en un altre cassó, afegiu-hi la pera, que ja haureu pelat, i deixeu-ho coure entre 20 i 25 minuts.
Mentrestant, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i l'aigua, i poseu-ho al microones durant un parell de minuts fins que la xocolata quedi ben desfeta.
I ja per acabar, emplateu la pera al centre del plat, poseu-hi al voltant uns quants festucs i una bola de gelat i salseu-ho tot amb la xocolata desfeta.
Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi la polpa dels gerds, el suc de llimona, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts.
Tot seguit, coleu-ho, poseu el suc en un altre cassó, afegiu-hi la pera, que ja haureu pelat, i deixeu-ho coure entre 20 i 25 minuts.
Mentrestant, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i l'aigua, i poseu-ho al microones durant un parell de minuts fins que la xocolata quedi ben desfeta.
I ja per acabar, emplateu la pera al centre del plat, poseu-hi al voltant uns quants festucs i una bola de gelat i salseu-ho tot amb la xocolata desfeta.