Pera cuita amb gerds

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Formentí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Alàs, Alas i Cerc

INGREDIENTS

  • 4 peres "conference"
  • 500 g de polpa de gerds
  • 1.450 g de sucre
  • 1 l d'aigua
  • 1 tasseta de suc de llimona
  • 100 g de xocolata negra 70%
  • 1 got d'aigua
  • festucs
  • gelat de festuc

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu en un cassó l'aigua amb el sucre.

Quan el sucre estigui desfet, afegiu-hi la polpa dels gerds, el suc de llimona, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns minuts.

Tot seguit, coleu-ho, poseu el suc en un altre cassó, afegiu-hi la pera, que ja haureu pelat, i deixeu-ho coure entre 20 i 25 minuts.

Mentrestant, poseu en un bol la xocolata tallada a trossos i l'aigua, i poseu-ho al microones durant un parell de minuts fins que la xocolata quedi ben desfeta.

I ja per acabar, emplateu la pera al centre del plat, poseu-hi al voltant uns quants festucs i una bola de gelat i salseu-ho tot amb la xocolata desfeta.