Pera caramel·litzada amb ratafia, mató i gelat de xocolata blanca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Pallàs
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Aimia, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 peres conference
  • 1 got de ratafia
  • 50 g de sucre
  • 1 nou de mantega
  • 200 g de mató
  • 50 g de carquinyolis
  • gelat de xocolata blanca (o gelat de iogurt)
  • ratlladura de 1/2 llimona

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les peres i, amb l'ajuda d'un llevacors de fruites, traieu-los les llavors i aneu fent cilindres de pera aprofitant-les al màxim.

A continuació, en un cassó al foc, poseu-hi el sucre i espereu que es desfaci i agafi color marró. Seguidament, afegiu-hi una nou de mantega i els cilindres de pera i caramel•litzeu-los a foc mitjà durant un minut. Després, poseu-hi la ratafia, deixeu-ho coure durant 5 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

Mentrestant, piqueu amb un ganivet els carquinyolis a trossets petits.

Finalment, talleu el mató a daus de 3 cm x 3 cm.

I ja per acabar, emplateu el carquinyoli picat, poseu-hi a sobre els cilindres de pera intercalats amb els daus de mató, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada al damunt i acabeu el plat amb una bola de gelat de xocolata blanca i un cordó del caramel de ratafia de caramel•litzar les peres.
Anar al contingut