Pera caramel·litzada amb ratafia, mató i gelat de xocolata blanca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Aimia, Lleida
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 peres conference
- 1 got de ratafia
- 50 g de sucre
- 1 nou de mantega
- 200 g de mató
- 50 g de carquinyolis
- gelat de xocolata blanca (o gelat de iogurt)
- ratlladura de 1/2 llimona
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les peres i, amb l'ajuda d'un llevacors de fruites, traieu-los les llavors i aneu fent cilindres de pera aprofitant-les al màxim.
A continuació, en un cassó al foc, poseu-hi el sucre i espereu que es desfaci i agafi color marró. Seguidament, afegiu-hi una nou de mantega i els cilindres de pera i caramellitzeu-los a foc mitjà durant un minut. Després, poseu-hi la ratafia, deixeu-ho coure durant 5 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, piqueu amb un ganivet els carquinyolis a trossets petits.
Finalment, talleu el mató a daus de 3 cm x 3 cm.
I ja per acabar, emplateu el carquinyoli picat, poseu-hi a sobre els cilindres de pera intercalats amb els daus de mató, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada al damunt i acabeu el plat amb una bola de gelat de xocolata blanca i un cordó del caramel de ratafia de caramellitzar les peres.
A continuació, en un cassó al foc, poseu-hi el sucre i espereu que es desfaci i agafi color marró. Seguidament, afegiu-hi una nou de mantega i els cilindres de pera i caramellitzeu-los a foc mitjà durant un minut. Després, poseu-hi la ratafia, deixeu-ho coure durant 5 minuts més, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, piqueu amb un ganivet els carquinyolis a trossets petits.
Finalment, talleu el mató a daus de 3 cm x 3 cm.
I ja per acabar, emplateu el carquinyoli picat, poseu-hi a sobre els cilindres de pera intercalats amb els daus de mató, afegiu-hi una mica de pell de llimona ratllada al damunt i acabeu el plat amb una bola de gelat de xocolata blanca i un cordó del caramel de ratafia de caramellitzar les peres.