Peperonata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Batet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cucanya, Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 800 g de pebrots vermells cuits
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • 30 g de tàperes
  • 1 ceba
  • 30 g d'olives negres sense pinyol
  • 30 g d'olives verdes sense pinyol
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 got de vinagre de vi
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu una mica de ceba ratllada en una paella amb oli.
Quan estigui una mica transparent, incorporeu-hi el vingare i el sucre i remeneu-ho. Quan el sucre s'hagi desfet, afegiu-hi les tàperes i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Tot seguit, incorporeu-hi els pebrots escalivats sense pell ni llavors, la sal, el pebre i les olives.

Finalment, deixeu-ho coure uns segons més i ja podreu emplatar-ho.