Penegals amb emulsió de formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Fernández
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Els Pescadors, Llançà (Alt Empordà)
INGREDIENTS
- 4 penegals de 400 g
- 4 tomàquets
- formatge de la Garrotxa (Mugent de Cendra)
- 1 gotet de crema de llet
- 1 gotet de llet
- germinats de ruca
- 4 patates
- oli de gira-sol
- oli d'oliva
- ceba
- 2 branquetes de farigola
- 3 grans d'all
- sal, pebre i sucre
- orenga
PREPARACIÓ
Peleu les patates, talleu-les en rodanxes gruixudes i poseu-les en una plata de forn.
Tireu-hi la ceba tallada en juliana per sobre, els alls sense pelar i la farigola i cobriu-ho tot amb una altra capa de patates. Després, tireu-hi abundant oli de gira-sol per sobre i deixeu-ho coure al forn a 95 graus durant 2 hores. Quan les patates estiguin confitades, daureu-les en una paella ben calenta.
Mentrestant, feu un tall en forma de creu als tomàquets, escaldeu-los durant uns segons en un cassó amb aigua bullent, deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-los i traieu-los les llavors. Tot seguit, poseu els tomàquets en un plata de forn, tireu-hi per sobre sal, sucre i orenga. Deixeu-ho coure al forn a 95 graus durant una hora.
Per fer l'emulsió de llet, escalfeu en un cassó la llet, la crema de llet i el formatge tallat en trossets. Un cop calent, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Tireu-hi la ceba tallada en juliana per sobre, els alls sense pelar i la farigola i cobriu-ho tot amb una altra capa de patates. Després, tireu-hi abundant oli de gira-sol per sobre i deixeu-ho coure al forn a 95 graus durant 2 hores. Quan les patates estiguin confitades, daureu-les en una paella ben calenta.
Mentrestant, feu un tall en forma de creu als tomàquets, escaldeu-los durant uns segons en un cassó amb aigua bullent, deixeu-los refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-los i traieu-los les llavors. Tot seguit, poseu els tomàquets en un plata de forn, tireu-hi per sobre sal, sucre i orenga. Deixeu-ho coure al forn a 95 graus durant una hora.
Per fer l'emulsió de llet, escalfeu en un cassó la llet, la crema de llet i el formatge tallat en trossets. Un cop calent, tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.