Pelmeni (Raviolis russos) - Rússia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Tònia Badúlina, Barcelona

INGREDIENTS

  • 325 g de farina
  • 1/4 de l de llet
  • 4 ous
  • sal
  • Per al farciment:
  • 400 g de carn de vedella
  • 400 g de carn de porc
  • cebes
  • pebre
  • alls
  • sal

PREPARACIÓ

Pasteu la farina amb la llet, els ous batuts i la sal fins que n'obtingueu una massa espessa. Tapeu-la i deixeu-la reposar durant mitja hora.
Passat aquest temps, estireu-la amb el corró fins que la superfície de la massa sigui molt prima. Talleu-la a tires allargades i després a trossets petits (si ho preferiu, també podeu tallar la massa amb algun motllo rodó de mida petita).
Torneu a estirar les porcions de massa amb el corró o amb els dits, per tal que us quedi com més fina millor (aquest és un dels secrets per obtenir uns bons pelmeni), i ja podeu començar a fer el farciment.
Piqueu la ceba i l'all ben petits (de tots dos ingredients, poseu-ne la quantitat que, pel vostre gust, us hi agradi).
Trinxeu les carns de porc i de vedella. Barregeu-hi la ceba i l'all picats. Salpebreu-ho i amorosiu-ho amb una mica d'aigua, brou o llet.
Farciu cada bocí de pasta, doblegueu-lo i tanqueu el pelmeni fent força amb els dits.
Ara que ja teniu els pelmeni a punt, els podeu congelar, com fan a Sibèria (i se us conservaran uns 3 mesos), o cuinar-los, fent-los bullir en força aigua amb sal durant uns quants minuts, fins que surin i procurant que no se us enganxin ni se us obrin (l'altre secret d'aquest plat).