Pelmeni (Raviolis russos) - Rússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Tònia Badúlina, Barcelona
INGREDIENTS
- 325 g de farina
- 1/4 de l de llet
- 4 ous
- sal
- Per al farciment:
- 400 g de carn de vedella
- 400 g de carn de porc
- cebes
- pebre
- alls
- sal
PREPARACIÓ
Pasteu la farina amb la llet, els ous batuts i la sal fins que n'obtingueu una massa espessa. Tapeu-la i deixeu-la reposar durant mitja hora.
Passat aquest temps, estireu-la amb el corró fins que la superfície de la massa sigui molt prima. Talleu-la a tires allargades i després a trossets petits (si ho preferiu, també podeu tallar la massa amb algun motllo rodó de mida petita).
Torneu a estirar les porcions de massa amb el corró o amb els dits, per tal que us quedi com més fina millor (aquest és un dels secrets per obtenir uns bons pelmeni), i ja podeu començar a fer el farciment.
Piqueu la ceba i l'all ben petits (de tots dos ingredients, poseu-ne la quantitat que, pel vostre gust, us hi agradi).
Trinxeu les carns de porc i de vedella. Barregeu-hi la ceba i l'all picats. Salpebreu-ho i amorosiu-ho amb una mica d'aigua, brou o llet.
Farciu cada bocí de pasta, doblegueu-lo i tanqueu el pelmeni fent força amb els dits.
Ara que ja teniu els pelmeni a punt, els podeu congelar, com fan a Sibèria (i se us conservaran uns 3 mesos), o cuinar-los, fent-los bullir en força aigua amb sal durant uns quants minuts, fins que surin i procurant que no se us enganxin ni se us obrin (l'altre secret d'aquest plat).
Passat aquest temps, estireu-la amb el corró fins que la superfície de la massa sigui molt prima. Talleu-la a tires allargades i després a trossets petits (si ho preferiu, també podeu tallar la massa amb algun motllo rodó de mida petita).
Torneu a estirar les porcions de massa amb el corró o amb els dits, per tal que us quedi com més fina millor (aquest és un dels secrets per obtenir uns bons pelmeni), i ja podeu començar a fer el farciment.
Piqueu la ceba i l'all ben petits (de tots dos ingredients, poseu-ne la quantitat que, pel vostre gust, us hi agradi).
Trinxeu les carns de porc i de vedella. Barregeu-hi la ceba i l'all picats. Salpebreu-ho i amorosiu-ho amb una mica d'aigua, brou o llet.
Farciu cada bocí de pasta, doblegueu-lo i tanqueu el pelmeni fent força amb els dits.
Ara que ja teniu els pelmeni a punt, els podeu congelar, com fan a Sibèria (i se us conservaran uns 3 mesos), o cuinar-los, fent-los bullir en força aigua amb sal durant uns quants minuts, fins que surin i procurant que no se us enganxin ni se us obrin (l'altre secret d'aquest plat).