Peixet fregit amb carxofes i pols d'olives negres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Cruz
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 200 g de peixet (com ara llengüeta) per fregir
  • 2 carxofes del Prat
  • farina per arrebossar
  • 1 l d'oli de gira-sol
  • sal
  • Per a la pols d'olives:
  • 100 g d'olives negres gregues

PREPARACIÓ

Per fer la pols d'olives, aixafeu les olives amb l'ajuda d'una safata o recipient pesant, retireu-ne el pinyol, talleu-les a rodanxes fines, col·loqueu-les en una safata i deixeu-les assecar en un lloc càlid a uns 50 graus (podeu posar-les al forn al mínim o a sobre d'una estufa) fins que siguin completament eixutes. Un cop seques, piqueu-les amb l'ajuda d'un molinet de cafè o amb un ganivet i reserveu-les.

Per fer el peixet amb carxofes, netegeu les carxofes, deixant-ne els cors ben nets, talleu-los a rodanxes fines, saleu-los i enfarineu-los lleugerament amb la farina de cigrons.

A continuació, en una paella, poseu l'oli a escalfar fins que estigui molt calent, a uns 180º. Seguidament, fregiu-hi les carxofes i, quan estiguin ben daurades, poseu-les en una safata amb paper de cuina per retirar-ne l'excés d'oli.

Finalment, saleu el peixet, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella a la mateixa paella que les carxofes. Quan estigui ros, poseu-lo damunt de paper absorbent per eixugar l'oli sobrant.

I ja per acabar, saleu-ho tot lleugerament i poseu-hi per sobre una mica de pols d'olives negres. Podeu servir-ho en una paperina de paper amb unes pinces o broquetes de fusta.