Peix estil "Rincón Maya" (Peix a la cassola) - Mérida, Mèxic
- Programa: Karakia
- Cuina: Susana (restaurant El Rincón Maya), Barcelona
INGREDIENTS
- filets de peix (mero, perca...)
- olives verdes
- tàperes
- cebes
- alls
- chile güero (opcional)
- tomàquet triturat
- ametlles torrades
- sal i oli
PREPARACIÓ
Prepareu un sofregit amb les cebes i els alls trinxats petits. Abans que s'enrosseixi excessivament, afegiu-hi unes quantes cullerades de tomàquet triturat; saleu-ho lleugerament i remeneu-ho.
Piqueu les tàperes. Incorporeu-les al sofregit i continueu remenant-ho. Si veieu que us queda massa espès, afegiu-hi una mica de brou de peix o aigua.
Si voleu que el plat sigui picant, poseu al sofregit un chile güero sencer, sense tallar. Remeneu-ho una estoneta més i afegiu-hi les ametlles torrades.
Rectifiqueu-ho de sal i incorporeu els talls de peix a la cassola; us han de quedar coberts de salsa. Deixeu que faci xup-xup uns quants minuts i ja tindreu el plat llest per portar a taula.
Piqueu les tàperes. Incorporeu-les al sofregit i continueu remenant-ho. Si veieu que us queda massa espès, afegiu-hi una mica de brou de peix o aigua.
Si voleu que el plat sigui picant, poseu al sofregit un chile güero sencer, sense tallar. Remeneu-ho una estoneta més i afegiu-hi les ametlles torrades.
Rectifiqueu-ho de sal i incorporeu els talls de peix a la cassola; us han de quedar coberts de salsa. Deixeu que faci xup-xup uns quants minuts i ja tindreu el plat llest per portar a taula.