Peix al forno (Peix al forn) - Cap Verd
- Programa: Karakia
- Cuina: Alcidia i Herminia Delgado, Sant Feliu de Llobregat
INGREDIENTS
- peix
- cebes
- patates
- tomàquets
- julivert
- llorer
- vi blanc
- alls
- sal i oli
- olives verdes
PREPARACIÓ
Renteu i bulliu les patates amb pell. Un cop cuites, peleu-les i reserveu-les. Sense tallar-los el cap, obriu al llarg els peixos que tingueu, buideu-los i renteu-los a raig d'aixeta; aprofiteu també per tallar les aletes que tinguin. Us han de quedar molt polits. Feu a cada peix un o dos talls al biaix i col·loqueu-los en una safata que pugui anar al forn.
En un morter, matxuqueu-hi uns quants alls pelats, sal i força julivert. Amb aquesta picada, unteu per dins i per fora els peixos i entatxoneu-ne una mica en els talls que heu fet. Repartiu pel damunt dels peixos la picada que us pugui sobrar i amaniu-los amb un raig d'oli. Poseu-los al forn i deixeu-los coure uns 50 minuts, amb un parell de fulles de llorer.
A mitja cocció, obriu el forn i escampeu per sobre dels peixos uns quants trossos de tomàquet madur, força ceba tallada fina, les patates partides per la meitat i un bon raig de vi blanc. Uns minuts abans d'acabar, repartiu-hi per sobre unes quantes olives verdes sense pinyol.
Per preparar aquest plat podeu fer servir el peix que més us agradi; en aquesta ocasió, les germanes Delgado ens van preparar daurada, salmó i garopa, un peix que es van fer portar per uns amics expressament des de Cap Verd.
En un morter, matxuqueu-hi uns quants alls pelats, sal i força julivert. Amb aquesta picada, unteu per dins i per fora els peixos i entatxoneu-ne una mica en els talls que heu fet. Repartiu pel damunt dels peixos la picada que us pugui sobrar i amaniu-los amb un raig d'oli. Poseu-los al forn i deixeu-los coure uns 50 minuts, amb un parell de fulles de llorer.
A mitja cocció, obriu el forn i escampeu per sobre dels peixos uns quants trossos de tomàquet madur, força ceba tallada fina, les patates partides per la meitat i un bon raig de vi blanc. Uns minuts abans d'acabar, repartiu-hi per sobre unes quantes olives verdes sense pinyol.
Per preparar aquest plat podeu fer servir el peix que més us agradi; en aquesta ocasió, les germanes Delgado ens van preparar daurada, salmó i garopa, un peix que es van fer portar per uns amics expressament des de Cap Verd.