Payagua mascada (Hamburgueses paraguaies) - Asunción, Paraguai

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Patricia Duarte, Girona

INGREDIENTS

  • 4-6 iuques
  • 1 kg de carn picada de vedella
  • 1 pebrot verd
  • 2-3 cebes
  • 1-2 alls
  • coriandre fresc
  • comí mòlt
  • farina
  • aigua
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les iuques i poseu-les a coure en una olla amb força aigua.
Un cop cuites, escorreu-les i deixeu-les refredar. Traieu-ne els fils que porten, perquè costen de pair, i poseu-les en una cassola per treballar-les. Les heu d'anar aixafant amb les mans fins que n'obtingueu una pasta. Us anirà bé anar-hi afegint una mica d'oli de tant en tant. Una vegada tingueu preparada la pasta de iuca sense grumolls, reserveu-la.
Trossegeu ben menut un pebrot verd. Peleu i trinxeu les cebes. Reserveu-ho.
En una paella amb un bon raig d'oli, sofregiu-hi la ceba i el pebrot.
Després afegiu-hi la carn picada i un grapat de fulles de coriandre fresc trossejades.
Deixeu que es cogui a foc fluix una estona i, poc abans d'acabar la cocció, condimenteu-ho amb força comí mòlt i sal i pebre al vostre gust de picant.
Un cop cuita la carn picada, aneu-la afegint a la cassola on teniu la iuca aixafada i pasteu-ho a mà perquè quedi ben barrejat.
Agafeu petites porcions d'aquesta pasta, feu-ne boles i després les aplaneu amb les mans, com si féssiu una mena d'hamburgueses. No cal que siguin grosses. De fet, com més petites millor, ja que s'han de fregir i menjar calentes. Si les feu grosses, trigareu més estona i arribaran fredes a taula. Enfarineu-les una mica i aneu-les fregint en una paella amb oli abundant, fins que quedin ben daurades.
Podeu servir la payagua mascada acompanyada d'un bon plat d'amanida per contrarestar una mica la "potència calòrica" d'aquest plat.

Anar al contingut