Patladjan s orekhi (Pastís fred d'albergínies) - Sofia, Bulgària

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mikhaela Mikhaylova, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 4-5 albergínies grosses
  • oli de gira-sol
  • vinagre
  • 1/2 kg de nous
  • 1 manat gran de julivert
  • 1 cabeça d'all

PREPARACIÓ

Talleu les albergínies, sense pelar, a rodanxes de ben bé un dit de gruix.
Deixeu-les reposar en una safata amb força sal per sobre. Això farà que perdin part de l'aigua que porten i l'amargor del gust.
Peleu i trinxeu les nous, els alls i el julivert. Barregeu-ho tot i reserveu-ho.
Poseu un bon raig de vinagre en un bol i reserveu-lo al costat de la paella de fregir l'albergínia.
Passada una estona, premeu les rodanxes amb els palmells de les mans per eliminar-ne l'aigua i fregiu-les en una paella amb oli abundant. A mesura que les tingueu fregides, retireu les rodanxes de la paella i passeu-les pel bol del vinagre, així deixaran anar part de l'oli de fregir.
En la safata de vores altes on ho vulgueu servir, feu-hi una base d'albergínia fregida. Al damunt, repartiu-hi unes quantes cullerades de la barreja de nous, all i julivert. De nou, una altra capa d'albergínia i més barreja de nous, all i julivert. I així successivament fins a omplir la safata.
Deixeu-la reposar dins la nevera fins al moment de servir.