Paté

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Cansaladeria

INGREDIENTS

  • 100 g de fetge de porc
  • 300 g de cansalada de la papada
  • 300 g de cansalada de la canal i panxeta
  • oli
  • sal i pebre
  • 2 cullerades de farina
  • aigua
  • 1 got de llet
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de sucre
  • brandi
  • cola de peix

PREPARACIÓ

En tres paelles amb una mica d'oli calent, fregiu la papada, la cansalada de l'esquena i el fetge, tot tallat a daus petits.
Quan ja estiguin fregides, traieu-les de la paella i escorreu-les. Feu ara un sofregit amb la ceba trinxada en el mateix oli en què heu fregit la cansalada de la papada. Poseu en una cassola un got de llet. Dissoleu la sal, el sucre, el pebre i la farina en un got d'aigua. Aboqueu-ho a la cassola. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi les cansalades, el fetge i la ceba, i remeneu-ho. Amb el foc encès, bateu-ho una mica amb la batedora. Tireu-hi el brandi i acabeu de batre-ho, fins que quedi ben lligat. Ompliu una tarrina de fang o d'alumini amb el paté i deixeu-lo reposar durant 10 o 12 hores. Quan ja hagi passat aquest temps, dissoleu la cola de peix en un pot amb aigua bullent i, amb l'ajut d'un pinzell, esteneu-la per damunt del paté.