Paté de senglar amb mantellina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Andreu Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Irene, Arties
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones (Per a una terrina de 2 kg):
- 1/2 kg de carn de senglar
- 1/2 kg de fetge de senglar
- 3/4 de kg de papada de porc
- 1/4 kg de fetge d'ànec cru
- 1 copa de brandi
- 4 cervells de porc
- 2 fulles de llorer
- 5 boles de ginebró
- 1 mantellina de porc
- 20 g de sal
- 15 g de pebre
PREPARACIÓ
Barregeu en un bol tota la carn picada: la papada de porc, la carn de senglar, el fetge de senglar i els cervells de porc. Salpebreu-ho.
A continuació, piqueu el ginebró i afegiu-lo a la barreja. Remeneu-ho enèrgicament fins que us quedi una massa homogènia. Tireu-hi també una copa de brandi i seguiu-ho remenant. Tot seguit, folreu la terrina amb la mantellina i poseu-hi carn fins a la meitat. Després col.loqueu-hi els daus de fetge d'ànec cru i la resta de la carn. Poseu-hi les fulles de llorer i tapeu-ho amb la mantellina. La cocció ha de ser al forn, al bany maria, a 180 graus i durant 1 hora. És important que hi afegiu aigua cada 15 minuts perquè la carn no us quedi massa eixuta. Un cop cuit el paté, deixeu-lo refredar. És recomanable que el serviu com a mínim 24 hores després.
A continuació, piqueu el ginebró i afegiu-lo a la barreja. Remeneu-ho enèrgicament fins que us quedi una massa homogènia. Tireu-hi també una copa de brandi i seguiu-ho remenant. Tot seguit, folreu la terrina amb la mantellina i poseu-hi carn fins a la meitat. Després col.loqueu-hi els daus de fetge d'ànec cru i la resta de la carn. Poseu-hi les fulles de llorer i tapeu-ho amb la mantellina. La cocció ha de ser al forn, al bany maria, a 180 graus i durant 1 hora. És important que hi afegiu aigua cada 15 minuts perquè la carn no us quedi massa eixuta. Un cop cuit el paté, deixeu-lo refredar. És recomanable que el serviu com a mínim 24 hores després.