Patates rostides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La cocció al forn no afegeix greixos, per la qual cosa és molt recomanable dins del marc d'una dieta equilibrada.

INGREDIENTS

  • 400 g patates

    125 g cansalada ibèrica

    1 all

    farigola

    romaní

    julivert

    alfàbrega

    cibulet

    sal

    pebre negre

    oli Ove

    llard

     

PREPARACIÓ

1- Posem a bullir les patates senceres, sense pelar però amb la pell neta, amb aigua i sal. Han de bullir durant 25 minuts. Un cop cuites, les hem de deixar refredar.

2- Fem un manat aromàtic amb un all aixafat, un branquilló de farigola i un altre de romaní, i el lliguem bé amb un cordill.

3- Preparem una safata de forn. Impregnem el fons de la safata amb una cullerada de llard, un raig d'oli d'oliva verge extra i el manat aromàtic.

4- Esclafem una mica les patates i les posem a la safata. Així deixen anar el midó i absorbiran tots els perfums.

5- Posem la safata al forn a 220ºC amb escalfor a dalt i a sota. Al cap de 10 minuts, tombem les patates perquè es facin rosses de l'altra banda i les hi deixem 10 minuts més.

6- Tallem julivert, cibulet i alfàbrega a mides irregulars i ho barregem bé en un bol.

7- Traiem les patates del forn i hi afegim les herbes fresques per damunt.

8- Ho acabem de vestir cobrint les patates amb la cansalada ibèrica tallada ben prima i ho portem de nou al forn durant 2 minuts.

9- Ho emplatem molent una mica de pebre negre per damunt.