Patates noves amb sal, sipionets i formatge

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 patates noves petites
  • 32 sipionets
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • 50 g d'avellanes
  • encenalls de formatge idiazàbal
  • sal grossa
  • la pell d'una llimona

PREPARACIÓ

Poseu les patates en una cassola amb aigua fins que quedin cobertes.
Afegiu-hi força sal i la pell de llimona, i deixeu-ho coure uns 25 minuts. Mentrestant, poseu les avellanes en un pot i incorporeu-hi sal, pebre i força oli. Tot seguit tritureu-ho i passeu-ho a un bol. Quan les patates estiguin cuites, talleu-les en rodanxes (6 per ració). Si hi ha un excés de sal, traieu-ne una mica. Després poseu oli en una paella i afegiu-hi les patates. Retireu-les del foc quan estiguin una mica daurades. Podeu aprofitar el mateix oli, ben calent, d'aquesta paella per saltar els sipionets (un per rodanxa de patata). Retireu els sipionets quan estiguin daurats, ja que no s'han de deixar coure gaire. I ja per acabar, poseu les rodanxes de patata en un plat i afegiu-hi els sipionets al damunt. Incorporeu una mica de sal gruixuda, oli d'avellanes i els encenalls de formatge a sobre de cada sipionet. I per decorar el plat, afegiu-hi una mica de julivert.