Patates gratinades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Solà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 patates
  • 8 anxoves de l'Escala
  • 100 g de formatge (parmesà i emmental)
  • Per a la mantega:
  • 100 g de mantega
  • 2 grans d'all
  • julivert, orenga
  • api
  • pebre blanc i negre
  • farigola, menta
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates, bulliu-les, talleu-les a rodanxes gruixudes i poseu-les en una cassoleta.
Mentrestant, poseu en un bol el julivert, l'all picat, la sal, el pebre negre, l'orenga, el pebre blanc, la farigola i la mantega, i tritureu-ho tot junt amb l'ajuda d'un túrmix.

Tot seguit, poseu les anxoves i la mantega d'herbes a sobre de les patates i cobriu-ho tot amb el formatge ratllat. Gratineu la cassoleta al forn durant 7 o 8 minuts i ja podeu emplatar-ho. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de menta.