Patates, faves i cargols amb all i oli de menta

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep M. Castaño
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Malena, Gimenells (Segrià)
  • Informació nutricional
    +Obre

    La menta fresca és rica en potassi, un mineral amb efecte diürètic que ajuda a eliminar retencions a líquids i regular la tensió arterial.

INGREDIENTS

  • 500 g de faves desgranades
  • 700 g de cargols
  • 1 manat de menta
  • 2 grans d'all
  • 100 g de llet
  • 500 g d'oli d'oliva verge extra
  • aigua
  • sal
  • 1 ou
  • Per al sofregit:
  • bitxo
  • 1 os de pernil
  • 1 ceba
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les patates senceres.

Quan estiguin cuites, escorreu-les, peleu-les, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol amb la llet, una mica de sal i una mica d'oli i aixafeu-les amb una forquilla.

A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi el bitxo i l'os de pernil i deixeu-ho sofregir durant uns minuts. Seguidament, poseu-hi les faves, deixeu-les sofregir un parell de minuts més, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després, coleu les faves, reserveu-les, torneu a posar l'aigua de la cocció a la cassola i deixeu-la refredar. Quan l'aigua ja sigui freda, poseu-hi els cargols i deixeu-los coure durant mitja hora o tres quarts.

Per fer l'all i oli, poseu l'oli i les fulles de menta en un cassó i deixeu-ho infusionar durant 10 minuts. Seguidament, poseu-ho en un bol, deixeu-ho refredar, afegiu-hi l'all i tritureu-ho amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'ou i torneu-ho a triturar amb el túrmix.

I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré de patata i les faves, cobriu-ho tot amb l'all i l'oli i poseu-ho a gratinar al forn. Finalment, desemmotlleu-ho i poseu-hi una broqueta de cargols al costat, salseu-ho amb el suc dels cargols i acompanyeu-ho amb un platet de cargols amb suc.