Patates farcides

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carme Pugès (Mestressa de casa de Gavà)
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquest plat aporta hidrats de carboni i proteïna, acompanyat d'una amanida, resulta un àpat equilibrat.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 patates mitjanes
  • 400 g de botifarra crua (amb sal i pebre)
  • 1 ceba grossa
  • una cullerada de farina
  • 1/4 l de llet
  • 3/4 kg de salsa de tomàquet
  • 100 g de formatge ratllat tendre
  • mantega
  • oli
  • sal i pebre (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les pel mig de manera longitudinal, buideu-les amb un buidador perquè quedin en forma de barqueta, i confiteu, en un cassó al foc, les patates i les boletes de patata que us han resultat de buidar-les, amb oli, fins a cobrir-les completament. Deixeu-les a foc mitjà fins que s'estovin, uns 15 minuts.

Mentrestant, traieu la pell de les botifarres i esparraqueu-les, per començar a preparar el farciment.

Un cop les patates estiguin cuites, escorreu-les en paper de cuina.

A continuació, en una paella amb oli estoveu la botifarra i la ceba picada, fins que la ceba quedi transparent. Després, afegiu-hi una cullerada de farina, doneu-li uns tombs, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i afegiu-hi la llet fins que quedi una salsa amorosida i espessida.

Tot seguit, ompliu les patates amb aquest farcit, cobriu-les amb el tomàquet fregit i, al cim, poseu-hi el formatge ratllat i una mica de mantega. Finalment, gratineu-les al forn durant 6 minuts.

I ja per acabar, serviu les patates farcides acompanyades de les boletes de patata confitades.