Patates de festa major

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Maria Bartolomé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda La Figuera, La Figuera

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates
  • 250 g de magre de porc
  • 250 g de vedella
  • 250 g de pollastre
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 copa de vi ranci
  • canyella
  • llorer
  • formatge ratllat
  • oli i sal
  • 1 tassa de beixamel

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una cassola i afegiu-hi el pollastre, la carn magra, la vedella i els alls.
Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que agafi una mica de color. A continuació, afegiu-hi la ceba, el tomàquet ratllat, la canyella, el llorer i salpebreu-ho. Barregeu-ho, incorporeu-hi el vi ranci i deixeu-ho coure una estona. Després afegiu-hi una mica de pebre vermell. Remeneu-ho i deixeu-ho coure 40 minuts. Passat aquest temps, tritureu el rostit. Per preparar les patates, poseu el rostit i la beixamel en un bol i barregeu-ho. Després fregiu les rodanxes de patata. Aleshores poseu un parell de cullerades del rostit i la beixamel en una plata i esteneu-ho bé. Tot seguit, poseu-hi les patates al damunt ben juntes. Poseu-hi una altra capa de beixamel i rostit al damunt. I, finalment, feu una altra capa de patates i una altra de beixamel. Afegiu-hi el formatge ratllat i gratineu-ho al forn.